• Home
 • /Manifestacije / Dogadjaji

Manifestacije / Dogadjaji

manifaestacije_01

– Udruženje 19. januara organizuje u Domu kulture opštine Babiušnica manifestaciju, koja se sastoji od izložbe i modne revije radova Udruženja realizovanih u toku protekle godine, izložbe proizvoda malih privrednih firmi iz Pirotskog okruga i šire, pozorišnih komada amaterske omladinske grupe iz Babušnice, nastupa gostiju, pesnika, književnika, muzičkih grupa itd. Do sada su realizovane dve manifestacije iz ove grupe:
• 19.01.2009. naziv manifestacije: „Bogojavljanski susreti”. Manifestacija je održana u vidu priredbe u sali Doma kulture u Babušnici, Na priredbi je organizovana modne revije sa unikatnim odevnim predmetima koji su urađeni tokom naših radionica. U manifestaciji je učestvovala i deca glumačke radionice iz Babušnice, mađioničar Radini iz Novog Sada, književnik Raša Popov koji je zabavio publiku čitanjem njegovih priča i pesama i folklorni ansabl iz Babušnice. Na kraju priredbe deci su podeljeni paketići koje su donirale različite privatne i društvene firme. Nakon priredbe organizovana je izložba različitih predmeta za kućnu upotrebu koji su takođe urađeni na radionicama koje je organizovalo naše udruženje.
• 19.01.2010. naziv manifestacije: „Letelo pile šareno“. Manifestacija je održana u vidu priredbe za decu u sali Doma kulture u Babušnici, izložbe radova članica udruženja i modne revije sa odevnim predmetima koje su pripremile u proteklom periodu članice Udruženja.

– Udruženje organizuje često okupljanje stanovnika sela Gorčince ili okolnih sela sa ciljem da se bolje upoznamo, razgovaramo o problemima, pokušavamo da zajedno nađemo rešenja ili da se jednostavno zabavimo i odmorimo.
• 08. 08. 2010. naziv manifestacije: „Sedeljća kod manastira Sveta Petka“ u Gorčince
• 09.08.2010. naziv manifestacije: „Koliketivno krštenje“ u manastiru Sveta Petka u Gorčince. Na manifestaciji je prisustvovalo više stotina stanovnika sela Gorčince i okolnih sela, a u jednom danu je kršteno približno 90 uglavnom mladih i dece.

– Nakon nekoliko meseci rada, redovno organizujemo izložbu radova koje su napravile članice Udruženja u proteklom periodu koja je praćena modnom revijom. Manifestacije se organizuju u Domu kulture u Babušnici ili na gradskom trgu.
• avgust 2009. naziv manifestacije: „Godišnja letnja izložba sa modnom revijom“.
• 03.08.2010. naziv manifestacije: „Godišnja letnja izložba sa modnom revijom“.

Manifestacije na kojima je učestvovalo naše Udruženje sa svojim radovima:

• Prodajne izložbe (2008., 2009., 2010.) u galeriji Progres u Beogradu koje se organizuju donacijom Princeze Katarine Karađorđević
• Sajmovi turizma u Beogradu (2008., 2009., 2010.)
• avgust 2010. učešće na Saboru trubača u Guči
• avgust 2009. učešće na „Banicijadi“ u Beloj Palanci

[rev_slider_vc alias=”manifestacije_01″]
 • Svečano otvaranje zadruge „Darovi Lužnice“

  Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih predužeća u okviru projekta „Povećanje rentabilnosti proizvodnje i prerade voćarskih i povrtarskih organskih proizvoda i povećanje organske plasteničke proizvodnje“ finansirao je nabavku opreme u cilju obavljanja prerade i pakovanja sirovana u Opštoj zemljoradničkoj zadruzi za proizvodnju, promet i preradu poljoprivrednih proizvoda iz organske proizvodnje „Darovi Lužnice“ – Babušnica. Nabavka savremene opreme koja podrazumeva automatizovani proces rada znatno će uticati na umanjenje proizvodnih troškova i vremena potrebnog za dobijanje krajnjih proizvoda. Pozivamo Vas na svečano otrvaranje zadruge „Darovi Lužnice“ u selu Gorčinci (Opština Babušnica), 28. juna 2019. godine sa početkom u 12:00 sati.darovi lužnice

  Read more →

 • Svečano otvaranje Centra za podršku seoskim ženama

  Trag fondacija u okviru programa "Snažnije zajedno” podržala je projekat "Seoske žene složno za svoja prava"  našeg udruženja ”Lužničke rukotvorine - Ž.E.C.”, sa osnovnim ciljem da u prostoru u selu Gorčinci, Opština Babušnica koji je u vlasništvu Udruženja opremimo i otvorimo Centar za podršku seoskim ženama, osnažimo korisnice iz seoskog područja Babušnice za uključivanje u ženski pokret u regionu kroz radionice i učešće na festivalima, formiramo Operativni tim koji će održavati aktivnosti u novootvorenom prostoru i prikupljati podatke i predloge inicijativa od korisnica. Podaci će se odnositi na položaj žena u porodici i zajednici i probleme za koje smatraju da će njihovim rešavanjem unaprediti svoj položaj i omogućiti drugim ženama sa sela da napreduju. Predlozi inicijativa biće rezultat zajedničkog promišljanja seoskih žena o aktivnostima koje bi pozitivno uticale na unapređenje njihovog položaja. Pozivamo Vas na svečano otvaranje CENTRA ZA PODRŠKU SEOSKIM ŽENAMA u selu Gorčinci, 28. juna 2019. godine sa početkom u 12:00 sati.Rukotvorine

  Read more →

 • Kolektivno krštenje

  krstUdruženje je organizovalo manifestaciju kolektivnog krštenja, u selu Gorčince, 09.08.2010. na dan Svetog Pantelejmona u manastiru Sveta Petka. Tog dana je kršteno oko 120 ljudi od 2 meseca starosti do 65 godina. Nakon krštenja organizovana je zakuska sa tradicionalnom hranom i druženje.     (more…)

  Read more →