JA SAM ODVAŽNA

ČETVRTAK, 30. maj 2019.god.

PREDSTAVLJENI REZULTATI KONKURSA „JA SAM ODVAŽNA“. PROJEKAT NABAVKE MINI HLADNJAČE I HIDRO-PRESE UDRUŽENJA „LUŽNIČKE RUKOTVORINE“ IZ GORČINCA PODRŽAN SA 618.500 DINARA
Na konkursu za ekonomsko osnaživanje žena „Ja sam ODVAŽNA“, u okviru istoimenog zajedničkog projekta IKEA Srbija, MasterCard i Fondacije Ana i Vlade Divac, usmerenog na ekonomskom osnanjivanju žena u Srbiji, a koji ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u radnom i društvenom okruženju, gradeći ravnopravnost žena i kod kuće, od 243 prispela preduzetnička projekta odabrano šest koji će dobiti podršku u ukupnom iznosu od 4,2 miliona dinara.
Među odabranima je i Udruženje „Lužničke rukotvorine – Ž.E.C.“ iz Gorčinca, čiji će projekat nabavke mini hladnjače i hidro prese za hladno ceđenje sokova, IKEA Srbija, MasterCard i Fondacija Ana i Vlade Divac podržati sa 618.500 dinara. Realizacija ovog projekta omogućiće Udruženju Lužničke rukotvorine kvalitetniju preradu organskog voća i povrća i šumskih plodova, započetu 2015. godine.
Svečana dodela ugovora za realizaciju podržanih projekata održana je juče u „Kombank dvorani“ u Beogradu. Pobednicima konkursa i prisutnima obratili su se ambasador Kraljevine Švedske u Beogradu njegova ekselencija Jan Lundin, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Koešal, Hilde van Krikinge, direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja u kompaniji IKEA Jugoistočna Evropa i Jelena Ristić, diretorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Više informacija